Átmeneti fűtési megoldások

2019. január 14. 10:38 - Kontent

Átmeneti fűtési megoldásokra több esetben is szükség lehet. Ilyen például építkezés/átalakítás idején, mikor még nem áll rendelkezésre a végleges fűtési rendszer, mert nem tart ott a beruházás, de télen is haladni kellene a belső munkálatokkal. Ilyen esetben általában az elektromos árammal való fűtés a legegyszerűbb megoldás.

shutterstock_757101148.jpg

Tovább
12 komment
Címkék: gépész futes

Megbízható és kényelmes: mikor válasszuk az elektromos konvektort?

2018. december 13. 12:10 - Kontent

Kényelmes, tiszta, nem igényel túl sok karbantartást: számos előnye van annak, ha elektromos konvektorral oldjuk meg lakásunk, hétvégi házunk fűtését! Ugyanakkor annak telepítése előtt nem árt tisztában lennünk pár további ténnyel sem. Vizsgáljuk meg, mikor érdemes ezt a megoldást választani! A legfontosabb szempontok áttekintésében Ázsóth Tamás műszaki tanácsadó mérnök volt segítségünkre.

shutterstock_769336315.jpg

Tovább
152 komment

Hogyan építsünk energiahatékony családi házat?

2018. szeptember 14. 10:18 - Kontent

Ma már nem kérdés, hogy ha házat építünk, oda kell figyelnünk az energiahatékonyság kérdéskörére is – szerencsére már nemcsak a józan eszünkre van bízva ennek eldöntése, hanem előírások is megkövetelik ezt a fajta gondosságot. Azonban vigyázat: a megkövetelt értékek betartása nem minden esetben jelent garanciát arra, hogy a ház valóban komfortos lesz! Mit takar pontosan az energiahatékonyság fogalma egy családi ház esetében, és mire kell ügyelnünk ahhoz, hogy ezt elérhessük? Cikkünkben ennek a kérdéskörnek jártunk utána.

shutterstock_767180389.jpg

Tovább
4 komment

A vízkő miatt sok háztartási gép pénzfalóvá válhat, a megoldás azonban nem bonyolult

2018. szeptember 13. 09:17 - Kontent

Utánajártunk, milyen háztartási vízkezelési módok közül választhatunk

Bizonyára sokak számára ismerős a következő helyzet: nagy erőkkel vetjük be magunkat a fürdőszobába, hogy fényesre sikáljuk a helyiséget, majd miután elégedetten hátradőlünk a fotelben, valaki bemegy, kezet mos… és máris foltos minden a vízkőtől. Ez a magyar háztartásokban is nap mint nap megtörténhet, ugyanis hazánkban többnyire kemény víz kerül az otthonokba. Ennek mértéke természetesen eltérő, és nem is az esztétika csorbulása a legnagyobb gond vele. Ahogyan ugyanis a szanitereken akár percek alatt foltot hagyhat, úgy az évek során jelentős lerakódást képezhet a háztartási berendezésekben. Ennek eredményeképpen pedig a vártnál korábban szabadíthatja meg a családi kasszát nem várt összegektől. A BWT vízkezelő vállalattól abban kértünk segítséget, hogyan előzhetjük meg, hogy a spórolt pénzt szervizre vagy akár néhány évente új háztartási berendezésekre költsük.

shutterstock_704659135.jpg

Tovább
7 komment

WC-kérdés

2018. szeptember 10. 10:30 - Kontent

Ahová a király is gyalog jár… házunk, lakásunk nélkülözhetetlen eleme a vécé, amely örvendetes módon magán viseli a civilizáció fejlődésének nyomait – így már itt is a kényelem és a higiénia vette át a főszerepet. Kis vécé-körképünkben most áttekintjük, hogy mit kell tudnunk e szemérmesen kezelt, de mindenki által használt berendezésről!

shutterstock_570524965.jpg

Tovább
16 komment

Csaptelep mustra

2018. július 30. 13:01 - Kontent

Talán nem tűnik kritikus kérdésnek egy építkezés vagy lakásfelújítás során, ugyanakkor gondoljunk csak bele: egy csaptelep a lakásnak gyakorlatilag folyamatosan használt eleme, amelynél a kényelmi és minőségi szempontoknak való maradéktalan megfelelés egyaránt elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy ezek a mindennapokban használt elemek betölthessék szerepüket. Cikkünkben egyaránt tanácsot adunk ahhoz, hogy már a vásárlás során megalapozott döntést hozhassunk a lakás e fontos tartozékainak kiválasztásában, és a lehető leghosszabb élettartammal, problémamentesen használhassuk azokat. Mindezekben Varga Borbála, a KLUDI marketingvezetője volt segítségünkre.

shutterstock_435494488.jpg

Tovább
1 komment

Megéri, nem éri meg: mennyi idő alatt térül meg a napelemünk?

2018. május 16. 11:26 - Kontent

Zöldek legyünk, de milyen áron? Örök dilemma a megújulók lakossági felhasználása kapcsán, hogy mennyire éri meg ezekbe beruházni, milyenek a megtérülési mutatók, ha napelemmel kívánjuk beborítani a tetőnket? Nem utolsó sorban azzal is tisztában kell lennünk, milyen garanciális feltételek vonatkoznak az egyes gyártók termékeire, illetve mire számíthatunk a minőség terén. A következőkben részletesen is áttekintjük az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, amiben Korda László, a Gépész projektmenedzsereszakértő volt segítségünkre.         

shutterstock_61884079.jpg

Tovább
60 komment

Sokoldalú, könnyen telepíthető és biztonságos: így válasszunk villanybojlert!

2018. május 02. 12:22 - Kontent

Gáz vagy villany? A melegvíz-termelő berendezés kiválasztásakor valószínűleg sokakban felmerül a dilemma. Mint oly sok döntésnél, itt is mindkét oldalnak megvannak a maga pro és kontra érvei. Mivel egy család életében a melegvíz-termelő berendezés kiválasztása komoly és hosszú távú, továbbá mindennapi kényelmet is igencsak meghatározó beruházás, ezért érdemes úgy meghozni az ezzel kapcsolatos döntésünket, hogy minden szükséges információ a birtokunkban van – ehhez ad segítséget cikkünk!

shutterstock_605459942.jpg

Tovább
27 komment
Címkék: bojler gépész
süti beállítások módosítása